Logo

Mormors lammegryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mormors lammegryde

Mormors lammegryde

3,5 dl udblødte hvide bønner

salt og peber

1 løg

3 hele nelliker

2 fed hvidløg

1 laurbærblad

3 spsk (oliven)olie

800 g lammebryst eller -bov

¼ tsk salvie

3 spsk koncentreret tomatpuré

bredbladet persille

Tilbehør: groft brød, salat,

*

Kog de udblødte bønner halvt møre i iblødsætningsvandet, der er tilsat salt, nellikespækket løg, knuste hvidløgsfed, laurbærblad og halvdelen af olien.

Skær kødet fra benene og del det i store ternin­ger.

Brun dem i resten af olien og drys med peber, salt og salvie.

Spæd med 1,5 dl væde fra bønnerne og lad det koge op.

Si resten af væden fra bønnerne og kom dem i gryden til kødet.

Tilsæt tomat­puré og lad retten snurre under låg i ca. 1 time - eller til kødet er meget mørt.

Tilsæt eventuelt mere væde fra bønnerne, hvis retten ser ud til at blive for tør undervejs.

Smag til med mere salt og peber om nødvendigt.

Drys med bredbladet persille og server groft brød og salat til retten.  

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.521 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her