½ pakke dybfrossen butterdej 
1 kg  syrlige æbler 
1 citron 
1 tsk  kanel 
250 g  sukker 
3 spsk  solbærsyltetøj 
3 spsk  rosiner 
2 spsk  rom 
1 tsk  stødt ingefær 
æggehvider. 
        
Skræl æblerne, fjern kærnehusene og skær dem i snitter.
Bland dem med citronsaft, sukker, kanel, ingefær, solbærsyltetøj og 
rosiner, der har trukket i rommen.
Læg dette i den gennemfugtede stegeso.
Den kan evt. fores med butterdej inden frugten kommes i.
Læg et låg af udrullet butterdej over.
Smør dejen med lidt sammenpisket æggehvide.
Bag pien ca. 1 time ved 200ºC.
 
Tips: Til desserter er det nødvendigt at have en stegeso, der udelukkende 
anvendes til de søde ting.
De er meget ømfindtlige og kan derfor tage smag af det der har været i 
en stegeso, som anvendes til andre kraftigt smagende retter.