ca 1 kg kalveklump eller bov  - (få slagteren til at skære det ud, så det 
kan rulles og bindes til en "roulade", 
1 bundt salvie 
1 bundt rosmarin 
1 spsk olivenolie 
1 spsk smør 
2 dl tør hvidvin 
1 L kalvebouillon 
10 g kogt skinke 
100 g mild ost skåret i skiver 
 
Bechamelsauce: 
40 g smør 
20-25 g hvedemel 
ca. ½ l. mælk 
½ tsk revet muskatnød 
75 g parmesanost 
salt og peber
 
Læg kødet "bredt ud" på et skærebræt og rul det til en roulade. 
Bind kviste af salvie og rosmarin fast til rouladen med kødsnor - så 
snoren også holder sammen på rouladen. 
Krydr med salt og peber. 
Varm olie og smør i en stor gryde og brun kødet på alle sider. 
Kom hvidvinen ved og lad kødet simre i den i 4-5 min. 
Tilsæt bouillonen, læg låg på gryden og lad kødet simre yderligere i ca. 
1 ½ time til det er mørt. 
Tag så kødet op af gryden og lad det køle lidt af. 
Fjern kødsnoren og skær kødrouladen i 2-3 cm tykke skiver.
Anbring skiverne i et ovnfast fad og anbring en skive skinke og en skive 
ost oven på hver kødskive.
Tænd for ovnen og stil den på 250ºC. 
Fadet skal ikke ind endnu.
   
Bechamelsauce: I en gryde smeltes smør, melet tilsættes - rør flittigt 
med et piskeris.
Tilsæt mælken lidt efter lidt under konstant omrøring. 
Smag saucen til med salt, peber og muskatnød. 
Skru ned for varmen og lad saucen simre et kvarters tid, så smagen af 
hvedemel forsvinder.
Rør i den af og til, pas på den ikke brænder på. 
Gratinering: Hæld så saucen over kødet. 
Drys med reven parmesan og stil den i den varme ovn i ca 10 min, til 
retten får en smuk gylden overflade. 
Retten serveres med et godt italiensk brød og evt en frisk salat.