Logo

Gratineret kalveklump med salvie, rosmarin og bechamelsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

ca 1 kg kalveklump eller bov  - (få slagteren til at skære det ud, så det
kan rulles og bindes til en "roulade",
1 bundt salvie
1 bundt rosmarin
1 spsk olivenolie
1 spsk smør
2 dl tør hvidvin
1 L kalvebouillon
10 g kogt skinke
100 g mild ost skåret i skiver
 
Bechamelsauce:
40 g smør
20-25 g hvedemel
ca. ½ l. mælk
½ tsk revet muskatnød
75 g parmesanost
salt og peber
 
Læg kødet "bredt ud" på et skærebræt og rul det til en roulade.
Bind kviste af salvie og rosmarin fast til rouladen med kødsnor - så
snoren også holder sammen på rouladen.
Krydr med salt og peber.
Varm olie og smør i en stor gryde og brun kødet på alle sider.
Kom hvidvinen ved og lad kødet simre i den i 4-5 min.
Tilsæt bouillonen, læg låg på gryden og lad kødet simre yderligere i ca.
1 ½ time til det er mørt.
Tag så kødet op af gryden og lad det køle lidt af.
Fjern kødsnoren og skær kødrouladen i 2-3 cm tykke skiver.
Anbring skiverne i et ovnfast fad og anbring en skive skinke og en skive
ost oven på hver kødskive.
Tænd for ovnen og stil den på 250ºC.
Fadet skal ikke ind endnu.

   
Bechamelsauce: I en gryde smeltes smør, melet tilsættes - rør flittigt
med et piskeris.
Tilsæt mælken lidt efter lidt under konstant omrøring.
Smag saucen til med salt, peber og muskatnød.
Skru ned for varmen og lad saucen simre et kvarters tid, så smagen af
hvedemel forsvinder.
Rør i den af og til, pas på den ikke brænder på.
Gratinering: Hæld så saucen over kødet.
Drys med reven parmesan og stil den i den varme ovn i ca 10 min, til
retten får en smuk gylden overflade.
Retten serveres med et godt italiensk brød og evt en frisk salat.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.503 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her