
Her er opskriften på en lækker gryderet, stammende fra Bosnien, som er perfekt vinter eller efterårs mad. Prøv retten som lækker aftensmad for hele familien. Simremad. Bosanski Lonac.
#
500 g blandet kød (okse- lamme- og svinekød) uden synlig fedt. 
2 løg 
4 fed hvidløg 
4 kartofler 
2 gulerødder 
1 persillerod 
¼ knoldselleri 
1 peberfrugt 
2 tomater 
1 porre 
1 stor skive hvidkål 
1 lille bundt persille 
50 g bønner grønne 
1 tsk paprika 
2 laurbærblade 
1 l vand 
3 dl hvidvin 
2 spsk vineddike 
salt, peber
*
  
Kødet skæres ud i store tern, løg og hvidløg skæres i tern.
Kartofler, gulerødder, persillerod og selleri skrælles og skæres i lidt store tern.
Peberfrugten skylles og skæres i tern.
Tomaterne skylles og skæres i kvarte.
Porre renses og skæres i ringe, hvidkålen skæres i stykker og persillen hakkes.
Alle ingredienserne kommes i en stor gryde og koges ved svag varme i ca 2 timer under låg.