Logo

Havrekiks lavet med skolddejning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Havrekiks er super lækre når de er hjemmelavede. Skolddejning gøres ved at kogende vand hældes over mel, eller her havregryn hvorefter det grynene afkøles langsomt. Skolddejning giver et fugtigt brød

(20 havrekiks)

120 g havregryn
25 g margarine
4 dl kogende vand
½ spsk salt
2 dl koldt vand
1 spsk kommen
2 spsk sirup
50 g gær
600-725 g hvedemel (evt. halvt hvede-, halvt grahams- el. sigtemel)
1 dl havregryn til pynt

Bring vandet i kog. Hæld havregrynene i et dejfad. Tilsæt margarinen, og hæld det kogende vand over. Rør rundt, og lad blandingen stå i 30 min.
Tilsæt salt, koldt vand, kommen og sirup, og rør det sammen. Når det er lunkent (prøv med lillefingeren), smuldres gæren i blandingen. Tilsæt det meste af melet, og ælt dejen, til den er smidig. Lad den hæve under et klæde i ca. 40 min.
Ælt dejen på et meldrysset bord, og tryk den ud i en velsmurt bradepande. Skær dejen ud i 20 firkanter, der pensles med vand og drysses med havregryn. Tryk grynene lidt ned i dejen, og lad den hæve under et klæde i 40 min.
Bag havrekiksene midt i ovnen ved 225º i 20-25 min. Lad kiksene blive helt kolde, før de brækkes fra hinanden.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.931 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her