2600 gram renset spinat 
100 gram renset friske løg 
300 gram renset kartofler 
20 gram smør 
6 - 7 dl  mild grønsagsbouillon 
1 dl  piskefløde 
1 dl  cremefraiche 18 % 
friskreven muskatnød 
lidt citronsaft
 
Kun de aller groveste stilke skal pilles af, før spinaten skylles i flere hold koldt vand og drypper af. 
Vægten er beregnet på renset, afdryppet spinat.
Skær kartofler og løg i små stykker. 
Smelt smørret i en rustfri gryde med stor bund, rør løgene i og steg dem klare. 
Hæld kartoffelstykkerne i og varm dem lidt op. 
Tilsæt 6 dl  bouillon og kog op. 
Skru ned for varmen og læg låg på. 
Lad suppen småkoge ca. 15 minutter, til alt er mørt. 
Køl suppen lidt af og blend den til en glat pure.
Hæld suppen tilbage i gryden og kog op. 
Hæld piskefløde i og kop op. 
Lad suppen småkoge nogle minutter.
Blend eller hak spinaten i food processoren med 1 ½-2 dl  koldt vand. 
Rør spinatpureen i den varme suppe, og lad den koge med i 2 minutter. 
Pisk cremefraiche i og smag til med salt, peber og lidt frisk muskat.
Hvis suppen er for tyk så fortynd med lidt mere bouillon. 
Smag evt. til med lidt citronsaft, ikke for at gøre suppen syrlig, men for at fremhæve den friske spinatsmag. 
Til suppen spises frisk hvedebrød til.
Tips: Suppen kan også serveres kold på en varm sommerdag. Køl den 
hurtigt af ved at sætte gryden i koldt vand i vasken og opbevar suppen i 
køleskab til den skal serveres. Smag den kolde suppe til med citronsaft 
lige før serveringen.
Spinat må IKKE genopvarmes.