Logo

Butterdej med rosmarinæbler og karamelskum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mille-feuille de pommes au romarin et au caramel - 4 personer

300 g butterdej
100 g flormelis
4 faste æbler (gerne røde i kødet)
2-4 cl Calvados
2 tsk rosmarin
20 g sukker
15 g smør
1 æg
Butterdej: se opskrift eller brug færdig butterdej

Karamelsauce:
50 g sukker
½ dl vand
1 dl piskefløde
2 dl flødeskum

samt
Vanilliecreme: Se opskrift på: Konditorcreme / vaniljecreme
Frugtcoulis

Butterdejen rulles ud på et bord med lidt flormelis i 2-3 mm tykkelse
Med et glas (ca. 7 cm i diameter) udstikkes skiver som kiks.
De pensles med æggeblomme i et meget fint lag.
Drysses derefter med flormelis i et jævnt lag.
Derefter bages butterdejsstykkerne på bagepapir i ovn ca. 225° til de er karamelliserede på overfladen.
Tages hurtigt ud af ovnen og presses evt. flade igen
Butterdejsskiverne/kiksene kan laves dagen i forvejen.

Karamelskum:
Sukker og vand sættes på varmen i en gryde til sukkeret karamelliserer. Jo mørkere karamellen bliver, jo mere smag får den.
Fløden tilsættes og koges lidt med.
Afkøles og vendes med stiftpisket flødeskum.

Æblerne:
udstikkes, skrælles og skæres i tykke skiver eller tourneres og sauteres i lidt smør med rosmarin og flamberes i Calvados, drysses med sukker og karamelliserer på panden. De må ikke klaske sammen.

Anretning:
Vanillecreme smagt til med Calvados kommes i et tyndt lag på en tallerken og pyntes i kanten med lidt frugtcoulis.
En butterdejsbund lægges i midten, æblerne lægges rundt i kanten på butterdejsbunden, en klat vaniljecremen lægges i midten og endnu et lag butterdej lægges på. (dette kan gentages to gange.)
Øverste lag butterdej sprøjtes/dekoreres med karamelskum.
Kan pyntes med rosmarinkviste fra panden.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.347 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her