Logo

Kalveschnitzel Bologna

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalveschnitzel Bologna

 

Kalveschnitzel med cremet svampesauce af cremefraiche. Servér med kartofler og flute og du har et dejligt aftensmåltid. Her får du opskriften.

 

# Ingredienser

8 tynde skiver kalveinderlår

4 skiver skinke (gerne Parma, men almindelig skinke kan udmærket bruges)

4 spsk revet ost (mozzarella eller parmesan)

4 skiver ost (fx gruyere)

250 g champignon eller tilsvarende udblødte, tørrede vilde svampe

smør til stegning

2 dl hvidvin (evt bouillon)

1 dl cremefraiche 38%

salt og peber

purløg til drys

 

* Tilberedning

Skær de rensede svampe i skiver.

Lad smørret blive gyldent på en pande.

 

Bank kalvekødet helt tyndt med en knyttet næve.

Hvis det er skåret ud med sammenhængende skiver, åbner du dem, før du banker dem.

Skær svampene ud i skiver og brun dem let på panden.

 

Anbring skinkeskiver oven på den underste skive af kalvekødet, derefter 1 spsk champignon og 1 spsk revet ost og til sidst en skive kalveinderlår.

Brun schnitzlerne på begge sider, læg en skive ost over hver.

Kom resten af svampene ved og hæld så hvidvin og cremefraiche ved.

Læg låg over og lad schnitzlerne småsnurre i 4-5 minutter.

Smag til med salt og peber, drys med purløg.

 

Servér med kartofler og flute og du har et dejligt aftensmåltid.

 

Tips: Hvis du køber ind hos en rigtig slagter og ikke i et supermarked, får du slagteren til at skære skiverne ud, så de hænger sammen i den ene side og danner en lomme.

Det er ikke nødvendigt, men gør det hele lettere.

 

INFO: En kalveschnitzel er ikke paneret. En kalveschnitzel med fyld af ost og skinke er en Gordon Bleu.

En wienerschnitzel er en paneret kalveschnitzel og dekoreres med en citronskive med en benfri sild, kapers og lidt revet peberrod samt serveres med brasede kartofler og grønne ærter

.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.136 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her