
 
4 personer
Tilberedningstid/arbejdstid: Ca. 1 time
Pandekager:
2 æg 
180 g hvedemel (3 dl) 
½ tsk. groft salt 
3 ½ dl mælk 
olie til stegning 
 
fyld: 
20 g ingefær 
1 fed hvidløg 
150 g hvidkål 
2 gulerødder (150 g) 
1 spsk. olie 
150 g hakket oksekød 
100 g bønnespirer eller svampe, f.eks. shitake
1 ½ tsk. groft salt 
peber fra kværn 
1 æggehvide 
olie til friturestegning 
 
Pandekagedej: 
Pisk æg, mel og salt sammen. 
Pisk mælk gradvist i så dejen bliver glat. 
Sæt den i køleskab mindst en halv time.
 
Fyld: 
Skræl ingefær og riv det fint. 
Pil og knus hvidløg. 
Fjern evt. grove yderblade fra hvidkålen.
Skær ca. 3 cm af toppen og læg kålhovedet med skærefladen nedad. 
Skær kålen i stykker uden om stokken. 
Snit kålen i fine strimler (ca. 5 cm lange). 
Skræl gulerod og skær dem i fine strimler. 
Varm olie i en gryde. 
Sautér ingefær og hvidløg. 
Tilsæt kødet og brun det. 
Kom derefter kål og gulerod i samt evt. svampe i skiver. 
Lad det småkoge 3-4 min. til kålen er faldet sammen. 
Fjern gryden fra varmen og kom evt. skyllede bønnespirer i. 
Krydr med salt og peber. 
Steg pandekagerne (ca. 8 stk.) i olie på den ene side. 
Kom fyldet på den stegte side af pandekagen i en stribe. 
Pensl kanterne godt med sammenpisket æggehvide. Pak fyldet ind i pandekagen. 
Bøj siderne ind, så fyldet ikke falder ud og rul den fast sammen. 
Varm olie i en tykbundet gryde. 
Olien fyldes ca. 5 cm fra grydens bund.
 Hav altid et låg i nærheden. Hvis olien antændes, lægges låget hurtigt på, så flammerne kvæles. Oliens temperatur skal være ca. 180 °c - eller til en brødterning bliver lysebrun på et minut. Steg kun 2 eller 3 ruller ad gangen, så olien ikke bliver kold.
Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. 
Serveres straks. 
 
Tilbehør:
 f.eks.: Sursød sovs, sojasovs og kogte ris eller rissalat
 
Tip: Pandekager kan erstattes af rispapir (fås tørret og udblødes i vand) eller forårsrulledej (fås som frostvare). Forårsrullerne kan steges på pande i rigeligt olie.