Logo

Skotsk tærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
3 dl hvedemel
100 g smør
2 spsk sukker
1 æggeblomme
Mandeldej:
2-3 æggehvider
400 g marcipan
Garnering:
Grønne og røde cocktailbær
1 ½ dl flormelis
½ tsk citronsaft
lidt æggehvide

Kom melet i en køkkenmaskine, tilsæt fedtstoffet klatvis samt sukker.
Kør det til en grynet masse.
Tilsæt æggeblommen og 1-3 spsk vand, lidt ad gangen, og kør det til en smidig dej.
Tag dejen op og form den til en jævn plade på et melet bord.
Lad den ligge koldt i 30 min.
Pisk hviderne til mandeldejen.
Riv marcipanen groft på et rivjern, kom den i en skål og rør den blød med æggehvide.
Arbejd massen smidig.
Rul mørdejen ud ud til en firkant, 21x21 cm med en tykkelse på ½ cm.
Skær overflødig dej væk, så kanterne bliver lige.
Læg mørdej over på en smurt plade og bag den ved 200°C på nederste rille i ca 20 min, til den er lysebrun.
Lad den køle.
Bred halvdelen af mandeldejen på mørdejen.
Læg resten af mandeldejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i 3-4 rækker på hver led, så der dannes et rudemønster.
Sprøjt resten af mandeldejen rundt i kanten.
Bag tærten ved 225°C i ca 8 min, så tærten er gylden og mandeldejen
er saftig indeni.
Læg afdryppede, halve cocktailbær i ruderne, skiftevis grønt og rødt. Rør flormelis,citronsaft og meget let piskede æggehvide sammen til en glasur, der kan sprøjtes.
Hæld glasuren i et kræmmerhus af papir med et lille hul og sprøjt glasuren over kagen inden serveringen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.629 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her