
ca 24 stk
 
30 g gær 
1,2 l koldt vand 
900 g hvedemel 
300 g grovvalsede havregryn 
300 g groft hvedemel/grahamsmel 
2-3 spsk. salt 
2 tsk. sukker eller honning 
Saft af 1 citron 
Evt. revne gulerødder, squash, sesamfrø, solsikkefrø eller andet godt 
 
Rør gæren ud i vandet. Rør de øvrige ingredienser i. 
Dejen er blød, så du behøver ikke at have fingrene i den. 
Tildæk dejen med film og stil den i køleskab natten over (min. 8 timer). 
Tænd for ovnen på 210°C (190°C varmluft). 
Sæt dejen "i boller" med en gaffel og en ske på plade med bagepapir og lad bollerne stå, til ovnen er varm - ca. 25 min. 
Bag i ca. 25 min. 
Citron- eller appelsinsaft forbedrer melets hæveevne. 
 
Grovvalsede havregryn er med at øge fiberindholdet i bollerne, uden at de kommer til at virke tunge. 
--