Logo

Birkesboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Birkesboller

Hjemmebagte boller smager altid dejligt, især med en klat smør varme fra ovnen. Prøv disse boller med birkes, for eksempel til morgenmaden en søndag.


# Ingredienser 

25 g gær
3 dl mælk
100 g smør
500 g hvedemel
2 tsk sukker
1 tsk salt
æg til pensling
1 spsk mørke birkes
1 spsk lyse birkes

* Tilberedning
Varm 1½ dl mælk op med smør, til smørret er smeltet.

Hæld det sammen med resten af mælken, og opløs gær, sukker og salt heri. Ælt melet i lidt efter lidt, til dejen er blank og smidig.

Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 35 minutter.

Slå dejen ned, og form til 16 boller. pensl med æg, tryk den penslede flade i en underkop med birkes.

Stil atter til hævning i ca. 20 minutter, inden bollerne bages på næstøverste rille i en forvarmet ovn ved 220 °C i ca. 15 minutter. 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.237 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?