Logo

Birkesboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hjemmebagte boller smager altid dejligt, især med en klat smør varme fra ovnen. Prøv disse boller med birkes, for eksempel til morgenmaden en søndag.

 

25 g gær
3 dl mælk
100 g smør
500 g hvedemel
2 tsk sukker
1 tsk salt
æg til pensling
1 spsk mørke birkes
1 spsk lyse birkes

Varm 1 1/2 dl mælk op med smør, til smørret er smeltet.

Hæld det sammen med resten af mælken, og opløs gær, sukker og salt heri. Ælt melet i lidt efter lidt, til dejen er blank og smidig.

Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 35 minutter.

Slå dejen ned, og form til 16 boller. pensl med æg, tryk den penslede flade i en underkop med birkes.

Stil atter til hævning i ca. 20 minutter, inden bollerne bages på næstøverste rille i en forvarmet ovn ved 220° i ca. 15 minutter.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.502 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• SesamringeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• GazpachoDen kolde, andalusiske suppe kan laves rød med røde grøntsager og grøn med grønne...
• Spejlæg i peberfrugtSpejlæg er godt både morgen, middag og aften. Her er en sund og sjov variation med...
• Slør til isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os