Logo

Birkesboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Birkesboller

Hjemmebagte boller smager altid dejligt, især med en klat smør varme fra ovnen. Prøv disse boller med birkes, for eksempel til morgenmaden en søndag.


# Ingredienser 

25 g gær
3 dl mælk
100 g smør
500 g hvedemel
2 tsk sukker
1 tsk salt
æg til pensling
1 spsk mørke birkes
1 spsk lyse birkes

* Tilberedning
Varm 1½ dl mælk op med smør, til smørret er smeltet.

Hæld det sammen med resten af mælken, og opløs gær, sukker og salt heri. Ælt melet i lidt efter lidt, til dejen er blank og smidig.

Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 35 minutter.

Slå dejen ned, og form til 16 boller. pensl med æg, tryk den penslede flade i en underkop med birkes.

Stil atter til hævning i ca. 20 minutter, inden bollerne bages på næstøverste rille i en forvarmet ovn ved 220 °C i ca. 15 minutter. 


Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.734 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Skønne rugboller med chokoladeDe koldhævede boller er grove, men alt andet end kedelige. Smagen minder om en god...
• Bulgurboller med nødderBulgur kender mange nok bedst fra bulgursalat. Men bulgur, der stammer fra det...
• Lækre grovbollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Bananer, bagt i stegesoSpændende dessert med lækker kombination af bananer, cashewnødder, ingefær og kokosmel...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os