Logo

Brydebrød med durum hvedemel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
25 g gær
6 dl lunkent vand
2 spsk olie
2 1/2 tsk salt
180 g (3 dl) sigtemel
160 g (2 dl) durum hvedemel
600 g (6 dl) ca. hvedemel
1 æg til pensling
3 pk sesamfrø
 
Gæren røres ud i vandet (max 24°), salt og lidt hvedemel røres i til en lind grød.
Olie tilsættes, sigtemel røres i, durummel røres i.
Tilsidst kommes det sidste hvedemel i og dejen æltes til den er smidig.
Stilles til hævning i et køligt rum, dækket med et tørt klæde i ca. 3-3 1/2 time.
Dejen slås ned.
Deles i 20 stykker, der formes til boller.
Bollerne stilles sammen på en bageplade så de danner et rundt brød.
Efterhæver i ca. 30 min.
Pensles med æg og drysses med sesamfrø.
Bagetid: Ca. 40-45 min ved 200° på nederste ovnribbe.
Den lange hævetid fremhæver smagen og giver et virkeligt godt brød.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.455 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rucolasalat med fennikel og parmesanDet er en salat, der egner sig til perfekt til grillaftenen – den samler op på de dybe...
• Nacho chips En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Braiseret rødkål 2Her er opskriften på braiseret rødkål. Prøv rødkålen som tilbehør til stege måske som...
• Appelsin muffinsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os