Logo

Franske rosmarinbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Franske rosmarinbrød

Dej:

1/2 l vand

50 g gær

1 tsk bordsalt

1 spsk olivenolie

1/2 spsk honning

750 g hvedemel

2 spsk olivenolie

1 pose frisk rosmarin

 
Kom lunkent vand i en stor skål og opløs salt og gær heri.

Rør honning og olivenolie i.

Brug et piskeris og kom melet i lidt ad gangen og pisk til dejen er glat.

Det er vigtigt at piske, men ikke med hidsige bevægelse, bare stille og roligt.

Når dejen begynder at blive tyk, bruges en træske.

Kom hvedemel i til dejen er tyk og slipper skålen.

Den skal ikke kunne æltes med hænderne.

Læg et viskestykke over og lad den hæve 1 time.

Varm ovnen op til 225°C. Kom bagepapir på pladen.

Fugt hænderne og del dejen i så mange dele, som man ønsker færdige brød.

Tag hver del op og form let til en kugle.
Sæt kuglerne med lidt afstand på pladen.

Smør dejen godt ind i olivenolie (brug hænderne) og stop små duske rosmarin godt ind i brødene.

Læg madfilm over og lad dem hæve igen ½ time.

Tag filmen af og bag brødene ca. 25 minutter.

De skal lyde hule når de bankes i bunden.

Afkøles på bagerist.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.351 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BaguetteBaguette - også kendt som flûte er klasisk fransk spise. Baguettes tager sin tid at lave,...
• Nye kartofler med rødløg og chiliEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• BroccolisauceDenne sauce med broccoli og revet peberrod er let at lave og har en super flot farve. Prøv...
• Appelsinfromage med mandelsmagEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os