Logo

Marokkanske flageoletbønner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kan tilberedes op til 40-60 personer, hvis man altså kan få dem bælgede (kan bestilles hos grønthandlere eller supermarkeder, nogle gange skal man selv bælge dem, og så er fidusen væk, men ofte fås de fra Frankrig i bælget tilstand). De tåler at blive genopvarmet lige til sidst, da de er ganske hårdføre.

500 g store grønne flageolet bønner, hestebønner
2 finthakkede skalotteløg
2 spsk olivenolie
saften af ½ citron
½ tsk ras el hanout (marokkansk blandingskrydderi, der fås i indvandrerbutikker)
salt og peber

Begynd i god til med at blanchere bønnerne i ti minutter.
De kan derefter afskalles.
Bønnerne sauteres i olie med skalotteløg, krydres med ras el hanout og dryppes med citron og serveres varme.
Kan klare en ekstra tur i ovnen lige før servering.

Alternativ:
Kan man ikke få flageoletbønner, kan man bruge sukkersnaps eller sukkerærter, der steges hele.

De er lidt mere sprøde og saftige og derfor mere følsomme over for flere ganges genopvarmning.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.354 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her