Logo

Æblekage med kanel og æblesirup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

150 g smør
250 g sukker
1 stang vanilje
4 æg
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
8 Ingrid Marie æbler
50 g korender
1 spsk kanel
3 spsk perlesukker
Smør
Bagepapir
Strøsukker

1. Smør og sukker piskes hvidt med marven af vaniljen. Æggene røres i lidt af gangen, og til sidst vendes hvedemel og bagepulver i dejen.

2. Æblerne skrælles og deles i 8 både hver, som befries for kernehus.

3. Foer en flad bagebakke med smurt bagepapir og drys med sukker. Fordel dejen i bakken og læg æblebådene helt tæt over, så de dækker dejen og sidder godt "nede" i denne.

4. Fordel korenderne over æblerne og drys med perlesukker, blandet med stødt kanel.

5. Bag kagen i forvarmet ovn ved 175ºC i ca. 35. minutter, eller indtil dejen slipper en strikkepind uden, at der hænger rå dej på denne.

Serveres lun med vaniljeis eller flødeskum. Man kan også koge æbleskræller og kernehuse i vand i ca. ½ time, hvorefter lagen sigtes fra, og koges ind til ca. 1 dl Herefter tilsættes 100 gr. sukker og saften koges blank. Lad æblesiruppen køle af og denne kan så hældes ved æblekagen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.422 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her