Logo

Blåbærkage på vandet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mums. Blåbær er en fantastisk frugt. De er blandt andet rige på C-vitamin og kalk og smager utrolig dejligt. Her bruges blåbær til en lækker dessert: kage serveret med flødeskum eller cremefraiche.

3 dl rørsukker eller alm. sukker

150 g smør

2 æg

4 dl (240 g) hvedemel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker

250 g blåbær (eller andre gode bær)

evt. 1/2-1 dl kokosmel eller hakkede nødder

Tilbehør: flødeskum eller cremefraiche

*

 

Pisk sukker og smør sammen.

Tilsæt et æg ad gangen, og pisk grundigt.

Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sam­men, og vend det i smørret.

Vend forsigtig bærrene i dejen.

Hæld dejen i et ildfast fad eller springform beklædt med bagepapir eller smurt med smør.

Drys evt. med kokos eller hakkede nødder.

Bag kagen midt i ovnen ved 200°C i ca. 35 minutter.

Server den med flødeskum eller cremefraiche.

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.643 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ciabatta 1En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ostekage bagt med sveskerOstkage, eller cheesecake på engelsk, findes i mange spændende varianter. Her er den lavet...
• Elizabeths lagkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokoladebudding RåEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os