Logo

Blinis med rugmel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

De russiske pandekager kaldet blinis laves traditionelt på boghvedemel. Her er boghvedemelet erstattet med rugmel. Prøv pandekagerne som forret en dag, eventuelt serveret med stenbiderrogn eller laks.

På billedet ses rugmel blinis serveret med cremefraiche og laks.

 

Pandekager

1 dl øl
1 dl mælk
15 g gær
60 g rugmel
50 g hvedemel
1 æg
1 spsk cremefraiche
salt
smør til stegning

Gæren opløses i den lune mælk, øl og æggeblomme røres i (gem hviden). Hvedemel og cremefraiche kommes i. Dejen piskes glat og smages til med lidt salt. Stilles koldt i 1-1 1/2 time.
Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen. Bages til ganske små, tykke pandekager i gyldent smør, ca. 2 minutter på hver side.
Kan fx. serveres med cremefraiche og frisk, dansk stenbiderrogn.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.010 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Øl og peanut cupcakesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kransekagekonfekt med nougat og cocktailbærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Bananmuffins 2Disse muffins med banan smager dejligt, dog bedst når de lige er kommet ud af ovnen og...
• Æbletærte med makronerBrug sæsonens æbler eller pærer til den skønne kage. Se opskrift til 6 personer på 45 min.
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os