Logo

Boller med kerner og rugmel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Boller med kerner og rugmel



# Ingredienser

25 g gær
3 dl mælk
25 g smør
1 tsk salt
1 tsk sukker
2 dl rugkerner
2 dl vand
250 g groft rugmel
300 g hvedemel

 

* Tilberedning

Rugkernerne koges op med de 2 dl vand, koger ca 2 minutter og tages af varmen.
Smør smeltes i de varme rugkerner og det meste af mælken tilsættes for at mælken skal blive fingervarm.
Gæren udrøres i resten af mælken og salt, sukker og kerne/mælkeblandingen tilsættes.
Bland godt og tilsæt rugmel og det meste af hvedemelet.
Dejen æltes og der tilsættes evt mere hvedemel.
Dejen skal være en lille smule klistret.
Dejen hæver tildækket i 1 time.
Formes til boller, der sættes på bagepapir på en bageplade og efterhæver 30 minutter.
Bages i forvarmet ovn ved 180 °C i 20-25 minutter.
De er færdige når de lyder hule når man banker dem let i bunden med en finger.

 
Tips: kom hvedemel på fingrene når du former bollerne, så er det lettere og de hænger ikke fast.



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.418 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
42812-04-2010 17:57:44 T-hertz
Lyder så lækkert, tror jeg kaste mig ud i det. =)

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal Mette Frederiksen for en rigsret i Minksagen?

Effektiv reklame - klik her