Logo

Chokoladegifler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Chokoladegifler

 

Kanelgifler kender du sikkert, men har du prøvet med chokoladefyld? Giflerne er dejlige som weekendmorgenmad eller til dagens kaffe- og tepauser.

20 stykker. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 15-20 min. Hævetid i alt: 1 time. Fryseegnede


#Ingredienser:

Dej:

3½ dl mælk

25 g gær

1 tsk salt

1 spsk sukker

50 g blødt smør

ca. 500 g hvedemel

 

Chokoladefyld:

100 g mørk chokolade

50 g blødt smør

50 g muscovadosukker eller brun farin

1 æg til pensling

*


Sådan laver du chokoladegifler:

Lun mælken til fingertemperatur i en skål.

Opløs gæren i mælken, og tilsæt salt, sukker, smør og det meste af melet.

Ælt dejen, og tilsæt løbende mere mel, indtil dejen er glat og elastisk.

Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 min.

Riv chokoladen på et rivejern, og rør den sammen med smør og muscovadosukker.

Del dejen i 2 stykker, og rul dem ud på et mel strøet bord til firkanter på ca. 20x60 cm.

Smør halvdelen af chokoladefyldet jævnt ud på hver firkant.

Rul dejen sammen på den lange led til en roulade.

Klap rouladerne lidt flade, og pensl med sammenpisket æg.

Skær hver roulade i 10 stykker, og læg giflerne med god plads imellem dem på bageplader med bagepapir.

Lad giflerne hæve i 30 min.

Bag giflerne ved 200 °C i ca. 15 min., til de er gyldne og gennembagte.

 

TIPS: Opbevar giflerne i en plasticpose, hvor de kan holde sig i et par dage. Når de ikke er friskbagte, vinder de ved at blive lunet lidt i ovnen.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 339 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• SalviebrødTilberedningstid: 20 min. Hævetid: 50 min. 'Bagetid: 35-40 min. Fryseegnet. Samme opskrift...
• Croissanter - Franske horn24 stk. Tilberedningstid: ca. 40 min. Hævetid, i alt: 1½ time Bagetid: 10-12 min....
• Daddelbrød med nødderTilberedningstid: ca. ½ time. Hævetid: ca. 1 time. Bagetid: 15-20 min. Fryseegnet....
• Ferskensorbet og friske abrikoser i mandelmælkEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os