Logo

Chokoladekage med rommarinerede rosiner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
150g smør
225 g sukker
3 æg
100 g let hakkede rosiner
1 god sjat rom
25 g kakao
2 tsk vaniljesukker
3 tsk bagepulver
175 g hvedemel
1/2 dl mælk
1/2 dl kogende vand
Glasur:
125 g flormelis
2 spsk kogende vand

Kom de hakkede rosiner på en dyb tallerken.
Hæld rom på og rør rundt.
Sæt husholdningsfilm over og lad dem trække i 15 minutter.
Smør og sukker røres godt.
Rør æggene i et ad gangen og rør til en let og luftig creme.
Rør kakao og vaniljesukker i sammen med de marinerede rosiner med rommen.
Bland hvedemel og bagepulver og rør det i skiftevis med mælken.
Smør en springform på ca. 22 cm i diameter på siderne og læg et stykke bagepapir i bunden.
Rør det kogende vand i dejen, der straks bredes ud i springformen.
Bag kagen på næstnederste rille ved 175°C i ca. 1 time.
Løsn kagen forsigtigt i kanten og tag ringen af formen.
Køl af.
Rør flormelis med kogende vand til glasur, der bredes over den nybagte kage.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.535 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mormors JødekagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokoladekurve med whisky og kokoscremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• NødderouladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• MelbasauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os