Logo

Det gode, nemme brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 liter vand
50 gram gær
2 spsk salt
1 tsk rørsukker el. honning.
Hvedemel

Gæren røres ud i håndlunkent vand med salt og sødme og så meget hvedemel, at det bliver en sej masse.
Står derefter og bobler lunt 1 time.
Så æltes hvedemel i dejen, til den har konsistens som din øreflip og er sej, når du strækker den. Den skal slippe skålen.
Hæver lunt til dobbelt størrelse - 1/2 til en hel time.
Sættes på bagepapir - som brød eller boller - hæver igen 1 time eller 2.
Bages ved 225ºC til det lyder hult og er fint brunt - tid afhængig af størrelsen på brødet.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.558 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Speltbrød med krydderurterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Honningkage - bradepandekage 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sønderjyske æbleskiver med svesker 2Det er især ved juletid, at egnsretter er i højsædet. Således er det også i Sønderjylland,...
• Stikkelsbær CrumbleEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!