Logo

Flødeostekage med appelsin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Bund:
50 g koldt smør
75 g hvedemel (ca. 1 ¼ dl)
½ tsk sukker
½ spsk vand

Fyld:
200 g flødeost naturel 70+ (37%)
1 ¼ dl friskpresset appelsinsaft
2 æggeblommer (str. mellem)
85 g sukker (ca. 1 dl)
2 tsk fintrevet appelsinskal
1 ½ spsk hvedemel
2 æggehvider (str. mellem)
50 g smeltet mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Bund:
Forbagning: Ca. 10 min. ved 200°.

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet til blandingen ligner revet ost.
Tilsæt sukker og saml hurtigt dejen med vandet.
Tryk dejen ud i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter).
Lad den hvile tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Forbag bunden midt i ovnen.
Lad bunden blive i springformen efter forbagning.

Fyld:
Bagning: Ca. ½ time ved 200°.
Skær flødeosten i mindre stykker, og kom den i en skål.
Pisk osten blød ved at tilsætte appelsinsaft lidt ad gangen.
Pisk æggeblommerne i.
Pisk sukker og appelsinskal i til det er luftigt. Vend hvedemel i.
Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i blandingen.
Hæld dejen i springformen.
Fordel den smeltede chokolade i et fint mønster på dejen
Bag kagen midt i ovnen til
den er hævet og gylden. Afkøl kagen på en bagerist.
Flødeostekagen falder lidt sammen og er let fugtig.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.044 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her