Logo

Formfranskbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Formfranskbrød

 

Formfranskbrød er velegnet som toast.

1 brød. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, i alt: ca. 1 time Bagetid: 35-40 min. Fryseegnet.

 

#

25 g gær

3 dl mælk

1 spsk olie

1 tsk salt

1 tsk sukker

450-500 g hvedemel (7-8 dl)

æg til pensling

*

1. Udrør gæren i lunet mælk.

Tilsæt olie, salt og sukker.

 

2. Kom melet i og ælt dejen.

Stil den til hævning på et lunt sted med et klæde over i en halv time.

 

3. Ælt dejen sammen igen og form den til et brød som lægges i en smurt form (1,6 liter).

Lad den efterhæve i ½ time.

 

4. Rids brødet med en skarp kniv.

Pensl med æg og bag brødet på ovnens nederste rille ved 225 °C i 35-40 min.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 212 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• ParmesanbrødSmager godt til fiske- og grønsagssupper, og ris-, pasta- og gryderetter....
• PølsebrødTilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: 40 min. Bagetid: 12-15 min. Fryseegnet . Brød...
• Hvedebrød FranskbrødTilberedningstid: 15 min. Hævetid: ca. 45 min. Bagetid: ca. ½ time. Fryseegnet. Franskbrød...
• Appelsiner i karamelEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os