Logo

Fuldkornsbrød med rug

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fuldkornsbrød med rug

 

Fuldkornsrugbrødet er bl.a. tilsat yoghurt og reven gulerod, så »krummen« bliver let luftig.

1 brød. Tilberedningstid: ca. 20 min. Trække- og hævetid: 3½ time. Bagetid: 1 time. Fryseegnet.

 

#

100 g knækkede rugkerner (1½ dl)

3½ dl vand

50 g gær

3 tsk salt

1 gulerod

1½ dl yoghurt naturel

350 g rugmel (6 dl)

250 g sigtemel (ca. 4 dl)

*

1. Hæld koghedt vand over rugkernerne og lad dem trække hermed i 1-1½ time, eller til de er lunkne.

 

2. Opløs gæren i den lune blanding.

Tilsæt salt, groftreven gulerod, yoghurt og rugmel.

Rør det godt sammen.

 

3. Tilsæt sigtemelet lidt ad gangen og ælt dejen godt.

Lad den hæve tildækket på et lunt sted i 1½ time.

 

4. Ælt dejen let sammen og form den til 1 aflangt brød.

Rul det forsigtigt i lidt knækkede rugkerner.

Læg brødet i en smurt form og lad det efterhæve på et lunt sted 1 time.

 

5. Snit brødet på langs med en skarp kniv.

Pensl med vand og bag brødet på nederste rille i ovnen ved 190-200 °C i ca. 1 time.

Tag brødet ud af formen og bank det i bunden.

Giver det en hul lyd er det færdigbagt, ellers må det bages endnu 5-10 min direkte på bagepladen.

Lad brødet ligge 1 døgns tid inden der skæres af det.

 

Fuldkornsrugbrød

 

Fuldkornsbrød med rug

1. Lad de hele rug kerner trække med koghedt vand.

 

Fuldkornsbrød med rug

2. Tilsæt salt, reven gulerod, yoghurt og rugmel.

Ælt sigtemelet i og lad dejen hæve.

 

Fuldkornsbrød med rug

3. Form den hævede dej til et af- langt brød.

Rul det i knuste kerner og lad det efterhæve.

 

Fuldkornsbrød med rug

4. Læg et snit på langs af brødet.

Pensl med vand og bag brødet ca. 1 time ved ca. 200 °C.

 

Fuldkornsbrød med rug

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 174 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ukrainebrød Lyst2 brød. Tilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: ca. 1 time. Bagetid: ca. 40 min....
• Citronbrød - Brød med syrlig smagEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Surbrød Gammeldags2 brød. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, surdej: 10-12 timer. Hævetid, dej: 1½-2...
• BrødpieEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os