Logo

Grønne gifler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Grønne gifler

 

Disse lækre gifler med spinat ag rasmarin er perfekte til supper og salater. De kan også flækkes til sandwichboller med fx flødeost og skinke eller pølse

12 stk. Arbejdstid: 40 min. Hævetid: 1 time og 15 min. Bagetid: ca. 15 min. Fryseegnede

 

#

25 g gær

2½ dl koldt vand

50 g smør

150 g frisk spinat

200 g fuldkornshvedemel

1 tsk groft salt

300 g hvedemel

2 spsk friske rosmarinnåle (eller 2 tsk tørret rosmarin)

*

 

Smuldr gæren ud i lidt af det kolde vand.

Tilsæt resten af vandet.

Smelt smørret, og rør halvdelen i gærvæsken.

 

Skyl spinaten, og lad den dryppe godt af. Brug evt. en salatslynge.

Blend spinatblade med fuldkornshvedemel i en foodprocessor, eller hak spinaten meget fint, og bland med melet.

Kom spinatmelet i gærblandingen sammen med salt.

 

Tilsæt gradvist hvedemel, til dejen kan æltes.

Ælt dejen glat og smidig, og lad den hæve tildækket i ca. 45 min. et lunt sted.

 

Drys mel på bordet, og rul dejen ud til et stykke på ca. 40x20 cm.

Pensl dejen med den sidste halvdel af det smeltede smør, og drys med hakket eller knust rosmarin.

Fold dejen sammen 3-4 gange på langs, og tryk den lidt flad.

Skær dejen ud til 12 gifler med en bredde på 3-4 cm.

Sæt giflerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min.

 

Sæt bagepladen i ovnen ved 225 °C, og bag i ca. 15 min., til giflerne er gyldne og gennembagte. Lad dem køle af på en bagerist.

 

TIPS: Hvis du vil gemme nogle af giflerne, er det bedst at fryse dem i fryseposer, mens de endnu er lune.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 202 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Smørbagte morgenhornDisse skønne, smørbagte morgenhorn skal forberedes i god tid. Til gengæld skal de blot...
• BrunsvigerDer findes to slags brunsviger: fynsk brunsviger, og ikke-fynsk brunsviger. Vil du have...
• KanelkranseMUMS de er lækre, de her kanelkranse! - prøv dem før noget andet ...
• Citronrisbudding En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os