Logo

Grove hvedeflutes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grove hvedeflutes

 

4 stk. Tilberedningstid: 15-20 min. Hævetid: 50-60 min. Bagetid: 20 min. Fryseegnet

#

30 g gær

3 dl vand

2 tsk salt

2 spsk smør eller margarine

100 g knækkede hvedekerner (1 dl)

125 g grahamsmel (2 dl)

ca. 300 g hvedemel (5 dl)

Til pensling:

1 æg

3 spsk knækkede hvedekerner

*

1. Smuldr gæren og udrør den i lunet vand.

Tilsæt salt, blødgjort fedtstof, hvedekerner og grahamsmel.

Rør dejen godt sammen.

 

2. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og stil dejen til hævning på et lunt sted i 45 min.

 

3. Ælt dejen let sammen og del den i 4 portioner.

Form dem til aflange brød og læg dem på bageplade beklædt·med bagepapir.

Lad dem efterhæve i 20 min.

 

4. Snit dem med en skarp kniv og pensl med sammenpisket æg.

Drys hvedekerner på.

Bag brødene ved 225 °C i ca. 20 min.

 

Tips: Knækkede eller hele hvedekerner kan overhældes med koghedt vand inden de æltes i dejen, så bliver de ikke så hårde. Lad dem trække med vandet ½ times tid.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.184 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her