Logo

Honningkage, Bedstemors

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne kage er velegnet til juletiden med ingredienser som honning, kanel og nelliker. Kagen kan selvfølgelig også nydes resten af årets måneder.

 

3 æg
1-2 æggehvider
190 g lyst farin
125 g honning eller sirup
1 tsk nelliker
½ tsk ingefær
3 tsk kanel
½ tsk hjortetaksalt
60 g fint hakket sukat
250 g hvedemel

Æggeblommer, farin og honning røres let og skummende.
Krydderier, hjortetaksalt, sukat og hvedemel blandes og røres sammen med ca ⅓ af de meget stift piskede æggehvider.
Resten af de stive æggehvider vendes i til sidst.
Dejen fyldes i en velsmurt, helst meldrysset, form.
Bages ved svag varme 150ºC i 1-1 ¼ time.
Kan pyntes med glasur eller sigtet flormelis og evt. sukat.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.184 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her