Logo

Julegrovbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook


100 g (1 dl) hel boghvede
100 g (1 1/2 dl) fuldkornshvedemel
4 dl kogende vand
1 1/2 dl ymer eller youhurt
50 g gær
1 1/2 tsk salt
1 spsk honning eller sirup
1 spsk olie
250 g (4 dl) groft rugmel
Ca. 500 g (ca. 8 1/2 dl) hvedemel

 
Boghvede, fuldkornshvedemel og kogende vand røres sammen og står et par timer.
Ymer og gær røres i.
Salt, honning, olie og hvedemel tilsættes, og dejen æltes godt.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 1 time.
Dejen slås ned og formes til 1 eller 2 brød.
Efterhæver et lunt sted ca. 20 min.
Bages 35-45 min. på nederste ovnribbe ved 200ºC, afhængig om der bages 1 eller 2 brød.  

 

 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.504 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• PostejdejEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Flûtes - De ægte franske flûtes3-4 stk. Tilberedningstid: ca. 15 min. Hævetid, i alt: 3 timer. Bagetid: 15-20 min....
• Rugbrød bagt med surdejEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Pærer i DaimEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os