Logo

Kathrineblommekage - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kathrineblommekage - Marie's

Til 4 personer

200 g svesker

25 g mandler

Creme:

4 æg

40 g sukker

3 1/2 dl fløde

1 stang vanilje

Tilbehør: Flødeskum

 

Det er store svesker, der bruges til denne gamle dessert.

Kathrineblomme er en stor, mørk sveskeblomme.

Læg sveskerne i blød i koldt vand.

Tag stenene ud og læg sveskerne i et smurt, ovnfast fad.

Skold, smut og hak mandlerne groft og bland dem med sveskerne.

 

Creme: Pisk æg og sukker sammen.

Bring fløden i kog med den flækkede vaniljestang.

Pisk det i æggemassen.

Hæld æggemassen over sveskerne.

Sæt fadet i ovnen ved 175°C i 3/4-1 time, eller til cremen er stiv.

Serveres lun med flødeskum til.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.178 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kagemand/koneEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Tanjas banankageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• JordbærmuffinsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• HindbærskumEnkel opskrift til lækker og luftigt hindbærskum til en let dessert. Hindbærskum kan også...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os