Logo

Kathrineblommekage - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kathrineblommekage - Marie's

Til 4 personer

200 g svesker

25 g mandler

Creme:

4 æg

40 g sukker

3 ½ dl fløde

1 stang vanilje

Tilbehør: Flødeskum

 

Det er store svesker, der bruges til denne gamle dessert.

Kathrineblomme er en stor, mørk sveskeblomme.

Læg sveskerne i blød i koldt vand.

Tag stenene ud og læg sveskerne i et smurt, ovnfast fad.

Skold, smut og hak mandlerne groft og bland dem med sveskerne.

 

Creme: Pisk æg og sukker sammen.

Bring fløden i kog med den flækkede vaniljestang.

Pisk det i æggemassen.

Hæld æggemassen over sveskerne.

Sæt fadet i ovnen ved 175°C i ¾-1 time, eller til cremen er stiv.

Serveres lun med flødeskum til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.343 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Grillede I juleaften?

Effektiv reklame - klik her