Logo

Kløbenboller 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

15-18 boller


#
25 g gær (½ pk)
2 dl fløde
2 æg
1 æggeblomme
½ tsk salt
2 spsk sukker
40 g hakket pomerans
50 g rosiner
40 g hakket sukat
40 g smør, blødgjort
ca. 500 g hvedemel
*


Gæren smuldres i et fad.

Lun fløden, pisk den let sammen med æg og æggeblomme - hviden bruges til pensling - og hæld det over gæren. Rør gæren glat.


Tilsæt salt, sukker, pomerans, rosiner, sukat og halvdelen af hvedemelet.

Rør dejen godt igennem.
Skær smørret i små terninger og rør det i lidt efter lidt.

Ælt hvedemel i, til dejen er blank og elastisk.
Lad den hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
Del dejen i 15-18 lige store stykker, der formes til boller og sættes på plade med bagepapir.

Efterhæver til dobbelt størrelse.

Pensles og bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 225 ºC ca. 15 min.

Afkøles på rist.




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.587 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her