Logo

Langtidshævet brødkrans

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Langtidshævet brødkrans

 

Når dejen hæver i lang tid, får brødet mere smag. Denne brødkrans er lavet med en fordej, der giver en let syrlig smag og gør, at brødet holder sig friskt længe.

1 brød. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1 døgn + 1½ time. Bagetid: ca. 30 min. Fryseegnet

 

1. dag (fordej):

5 g gær

1½ dl koldt vand

125 g hvedemel

2 tsk groft salt

 

2. dag (dej):

5 g gær

1½ dl lunkent vand

1 portion fordej (se ovenfor)

1 spsk olie

125 g durumhvede + lidt til udrulning

2 tsk groft salt

ca. 200 g hvedemel

*

 

Fordej: Rør gæren ud i vandet, og bland mel og salt i.

Rør, til blandingen er en lind dej.

Dæk skålen til, og lad den stå ved stuetemperatur i 1 døgn.

Rør evt. et par gange i fordejen.

 

Dej: Rør gæren ud i vandet, og tilsæt derefter fordej og olie.

Rør durumhvede og salt i.

Tilsæt gradvist hvedemel, til dejen kan æltes.

Ælt dejen glat og smidig, og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 min.

 

Drys durumhvede på bordet, og form dejen til en krans.

Læg den på bagepapir på en bageplade.

Lad brødkransen efterhæve i ca. 30 min.

 

Rids brødet, sæt det i ovnen ved 225 °C og bag i ca. 30 min.

Bank på brødet det lyder hult, når det er færdigbagt.

Afkøl på en bagerist.

 

TIPS: Da brødet er fryseegnet, kan du med fordel lave flere på samme tid.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 341 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Arme RiddereServer de arme riddere på amerikansk maner med ahornsirup og kanel og gerne også med frisk...
• Formbrød med honningDette dejlige formbrød har en fin, sød smag, som gør det velegnet til lagret, fast ost og...
• Brød, koldhævet, med durum og speltKan bages i god tid og fryses og er derfor velegnet til mange personer.
• Ymertrifli med brombærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!