Logo

Langtidshævet brødkrans

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Langtidshævet brødkrans

 

Når dejen hæver i lang tid, får brødet mere smag. Denne brødkrans er lavet med en fordej, der giver en let syrlig smag og gør, at brødet holder sig friskt længe.

1 brød. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1 døgn + 1½ time. Bagetid: ca. 30 min. Fryseegnet

 

1. dag (fordej):

5 g gær

1½ dl koldt vand

125 g hvedemel

2 tsk groft salt

 

2. dag (dej):

5 g gær

1½ dl lunkent vand

1 portion fordej (se ovenfor)

1 spsk olie

125 g durumhvede + lidt til udrulning

2 tsk groft salt

ca. 200 g hvedemel

*

 

Fordej: Rør gæren ud i vandet, og bland mel og salt i.

Rør, til blandingen er en lind dej.

Dæk skålen til, og lad den stå ved stuetemperatur i 1 døgn.

Rør evt. et par gange i fordejen.

 

Dej: Rør gæren ud i vandet, og tilsæt derefter fordej og olie.

Rør durumhvede og salt i.

Tilsæt gradvist hvedemel, til dejen kan æltes.

Ælt dejen glat og smidig, og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 min.

 

Drys durumhvede på bordet, og form dejen til en krans.

Læg den på bagepapir på en bageplade.

Lad brødkransen efterhæve i ca. 30 min.

 

Rids brødet, sæt det i ovnen ved 225 °C og bag i ca. 30 min.

Bank på brødet det lyder hult, når det er færdigbagt.

Afkøl på en bagerist.

 

TIPS: Da brødet er fryseegnet, kan du med fordel lave flere på samme tid.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.383 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?


Effektiv reklame - klik her