Logo

Langtidshævet brød med havregryn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
10 gram gær
5 dl koldt vand
50 gram smør
2 dl havregryn (eller hvedeklid)
1 spsk salt
1 spsk sirup (kan undlades)
1 æg
ca. 1 kg hvedemel
 
Gæren smuldres i dejfadet.
Smørret smeltes, afkøles og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
Dejen æltes, til den er blank og smidig og slipper bord og hænder, den
må gerne være ret fast.
Dejen lægges i fadet, dækkes med et fugtigt klæde og stilles køligt til
næste dag.
Nu formes dejen til et stort eller to mindre brød, der sættes på
bagepapir eller en smurt bageplade, dækket med et fugtigt klæde og
efterhæver 1 1/2 time.
Brødene snittes med et barberblad eller en meget skarp kniv.
Brødene pensles med vand eller æg, der er pisket sammen med vand, og
sættes o ovnen ved 250ºC.
Temperaturen dæmpes straks til 190ºC og brødet bages ca. 45 minutter
eller til det er gennembagt.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.252 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rabarbertærte med marcipanlågEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Freddys Girardets citrontærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Saint Albray tærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rabarber-jordbær-kompot med vaniljeskyrRabarber Jordbær Kompot er en slags grød, som ikke er helt udkogt men heller ikke pureret....
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os