Logo

Madbrød med gulerødder og oregano

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 dl mælk
50 g gær
2 dl vand
1 æg
½ dl olie
½ tsk salt
2 revede gulerødder
½ tsk oregano
5-600 g hvedemel - der kan bruges en blanding af grovmel eller hvedemel og durum.

Gæren smuldres i dejfadet.
Lun mælken, tilsæt vand, æg og olie, dette pisk let sammen - hæld derefter i dejfadet og gæren røres glat.
Tilsæt salt, oregano og gulerødder samt det meste af melet.
Ælt dejen godt igennem og kom hvedemel i så dejen slipper skålen.
Dejen hæves - gerne i 1-1 ½ time.
Dejen lægges på et melstrøgrt bord - æltes godt igennem.
Dejen formes til kugler eller flettes til brød - lægges på bagepapir og pensles med vand eller drysses med hvedemel - efterhæver: ca 1 time.
Bages i ovn (varmluft) ved 180° i ca. 30-35 min.

Tips: Der kan tilsættes revet ost til dejen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.554 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her