Logo

Nonner - æbleskiver fra Lolland

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
500 g hvedemel
250 g smør
2 ½ dl mælk
5 æg
50 g gær
5-6 æbler
kardemomme
kanel
sukker
 
Smørret smeltes i mælken, og blandes med melet.
Æggene og kardemomme efter smag tilsættes.
Lad det hvile 15 min. Gæren udrøres i lidt lunken mælk og tilsættes.
Det hele æltes godt og stilles til hævning i 2 timer!
PAS PÅ - Det hæver mere end man tror, så sørg for at det er i en stor skål.
Æblerne, som skal være af en slags der bliver hurtigt møre, skrælles,
skæres i skiver, udkærnes og bestrøes med en blanding af sukker og kanel.
Når hævningen er færdig, kommes lidt fedtstof i hvert hul i
æbleskivepanden, derefter en skefuld dej, og når den er bagt kommes et æblestykke oveni.
Æbleskiberne vendes med en gaffel og bages på den anden side.
Serveres med syltetøj, flormelis og evt. solbærrom til.
 
Tips: Som variant kan man flække en æbleskive og overhælde med
brændevin. ”Nonnen” skifter herefter navn til ”Svupsak.”
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.123 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ceddar oste majsbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Mors HonninghjerterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• ChokoladesandkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Blommetærte med marcipanBlommetærten med marcipan er nem og hurtig at lave - alle kan være med her. Prøv den næste...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!