Logo

Pie med dejlig citronfyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Dej:
3 dl hvedemel
125 g smeltet smør
2 spsk vand
Fyld:
200 g mager cremefraiche
1 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
reven skal af 1 citron
½-1 dl mandler
4 æg

Hæld hvedemelet i en skål.
Tilsæt smeltet afkølet smør og vand og arbejd dejen sammen med en træske.
Tryk dejen ud i en pieform, ca 24 cm i diameter, form kanten jævnt og prik dejen med en gaffel.
Lad den stå koldt i 20-30 min.
Bages ved 200°C på nederste rille i ca 10 min, så bunden bliver forbagt uden at få farve.
Bland cremefraiche, sukker, vaniljesukker og citronskal.
Kog mandlerne i 30 sek, hæld koldt vand på dem og smut dem.
Hak dem meget fint og kom dem i cremefraiche- blandingen.
Del æggene, kom æggeblommerne i blandingen og rør godt rundt.
Pisk æggehviderne til hårdt skum.
Vend skummet i blandingen med store tag, så ikke al luften forsvinder. Hæld massen i formen og bag pien ved 150°C i ca 30 min.
Servér den lunken eller kold.

Tips:
Du får mere fyldig smag, hvis du bruger en federe cremefraiche.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 912 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?