Logo

Prossekage - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Navnet kommer af, at man satte et tællelys (prås) i kagen, inden den blev sat i ovnen. Kagen var i gamle dage en julegave til gårdens tjenende piger og karle. Det er en sjov julekage, som har lidt historie, derfor er den taget med.

 

4 dl havregryn

2 1/2 dl sødmælk

1 æg

3 spsk brun farin

2 spsk hvedemel

1 tsk bagepulver

1 dl rosiner

1 knsp salt

1/4 tsk stødt kanel

1/4 tsk stødte nelliker

1 tsk reven citronskal

25 g mandler

Endvidere: 1 lille lys

 

Kom havregrynene i en skål og hæld mælken på.

Pisk æg og farin sammen og rør grynblandingen i.

Bland hvedemel, bagepulver og rosiner og kom salt, kanel, nelliker, reven citronskal og grofthakkede mandler i.

Rør det sammen med havregrynsblan­dingen.

Kom dejen i en smurt og med havregryn drysset rund form og bag kagen nederst i ovnen ved 170°C i ca. 40 minutter.

Dejen må ikke hænge i, når der stikkes i den med en strikkepind.

Sæt et lys midt i kagen, når den serveres.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.039 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• CitronlagkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Pain bagnaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Engelske kiksEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokoladefromage 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os