Logo

Sønderjydsk stang

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Kage

300 g hvedemel
200 g smør
2 æg
3 spsk sukker
50 g gær

Fyld:
50 g revet marcipan
2 spsk smør
1 æggehvide

Pynt:
1 æggeblomme
groft sukker
snittede mandler

Hvedemel og smør hakkes sammen, gæren smuldres i, sukker og de sammenpiskede æg tilsættes. Dejen æltes, deles og hvert stykke rulles ud til en aflang plade. På midten fordeles fyldet, der er rørt sammen af revet marcipan, smør og æggehvide. Dejens sider foldes op om fyldet, lukkes godt og lægges på en smurt bageplade. Stilles til hævning 10 minutter på et lunt eller 10 timer på et køligt sted. Pensles med æg, drysses med sukker og mandler. Bages midt i ovnen ved 200° i 20 minutter. Stangen kan fryses.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 381 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Lagkage med makronerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller Her er en meget nem og hurtig opskrift på boller. Prøv dem som supplement til rugbrød i...
• Mandel-appelsinkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Knasende æblekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os