Logo

Sønderjyske boller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
500 g hvedemel
125 g smør
50 g gær
3 æg
2 tsk kardemomme
2 dl mælk
 
Varm mælken op til 30ºC.
Rør mælk, gær, smør, og de 2 æg sammen, tilsæt kardemomme og det meste
af melet.
Lad dejen hæve med lidt drysset hvedemel over, indtil den fylder det dobbelte,
rul dejen ud i en pølse, skær den i ens stykker, der formes til boller med
let melet hænder.
Sæt bollerne på en smurt plade og lad dem efterhæve ca 15 min.
Bollerne pensles med sammenpisket æg.
Derefter bages de ved 225ºC i ca 15 min.  
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 680 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rugbrød med surdejEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Gammeldags ÆbleskiverEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• SkovhuggerbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Ricotta-budding med sharon-cremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os