Logo

Sandkage - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mormors sandkage, som mange af os husker fra barndommen. Sandkagen er bagt med rismel, kartoffelmel og hvedemel.

 

250 g smør

200 g sukker (2 1/2 dl)

4 æg (størrelse 5)

1 dl fløde (13% eller piskefløde)

100 g hvedemel (1 1/2 dl)

100 g kartoffelmel (1 1/4 dl)

100 g rismel (1 1/4 dl)

reven skal fra 1 citron

 

Rør blødgjort smør og sukker godt sammen.

Rør æggeblommerne i en ad gangen og rør fløden i.

Bland de tre melsorter og kom reven citronskal i.

Pisk æggehviderne sti­ve.

Rør melet i og derefter de piskede æggehvider.

Kom dejen i en smurt sandkageform og bag kagen ved 175°C i godt 1 time.

Prøv at stikke i kagen med en strikkepind, hænger der ingen dej ved, er kagen færdigbagt.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.799 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Tebirkes med remoncefyldEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Josianes æbletærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Vaniljekranse 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• ValnøddeisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os