Logo

Sesambrød små

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sesambrød små

 

18 stk. Tilberedningstid: 15-20 min. Hævetid, i alt: 1¼ time Bagetid: 12-15 min. Fryseegnet.

Server små sesambrød med smør og marmelade til te eller kaffe.

 

#

25 g smør eller margarine

½ liter mælk

50 g gær

100 g hytteost eller kvark

½ spsk salt

4 spsk sesamfrø

ca. 700 g hvedemel (11-12 dl)

Til pensling:

1 æg

3-4 spsk sesamfrø

*

1. Smelt fedtstoffet i en lille gryde og bland det med mælken.

Lad det blive fingervarmt.

Udrør gæren heri.

 

2. Tilsæt hytteost, salt, sesamfrø og mel.

Ælt dejen blank og smidig.

Stil den til hævning på et lunt sted i 45 min.

 

3. Ælt dejen sammen og form den til små brød eller boller.

Lad dem efterhæve på bagepladen beklædt med bagepapir i ½ time.

 

4. Pensl brødene med sammenpisket æg og drys dem med sesamfrø.

Bag dem ved 225 °C i 12-15 min.

Serveres flækkede med smør på.

 

Kvarkbrød

Tilbered dejen som ovenfor, men brug 100 g mager kvark i stedet for hytteost.

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 552 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?