Logo

Teboller, svenske

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse svenske teboller laves med lidt andre ingredienser end teboller som vi kender dem, da der tilføres stødt anis og sirup. De serveres lune med smør og pølse eller saltkød.

 

3 dl mælk
25 g margarine
25 g gær
1 tsk salt
1 spsk sirup  
½ tsk stødt anis
1 dl rugmel
6-7 dl hvedemel

Gæren smuldres i dejfadet, hæld lidt af den lunde mælk over og lad det stå 10 min. Smelt margarine, hæld resten af mælken i og lad den blive lund.
Rør salt, sirup, anis og rugmel i hæld det over gæren sammen med det meste af hvedemelel. Rør dejen godt og lad den hæve til det dobbelte, tildækket og lunt.

Ælt dejen let igennem og rul den ud på et melet bord ca. 2 cm. tyk.

Stilk dejen ud til små runde boller med et glas 6 - 7 cm. diameter.
Lad bollerne hæve på plade til det dobbelte, Hvorefter de pensles med mælk og bages ved 225°C i ca. 12-15 min.

Serveres lune med smør og pølse eller saltkød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.097 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her