Logo

Tomatfranskbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tomatfranskbrød

 

2 brød. Tilberedningstid: 15 min. Hævetid: ca. 1 time. Bagetid: 40 min. Kan fryses, men forringes

 

#

50 g gær

3 dl vand

700-800 g hvedemel (12-13 dl)

3 tsk salt

3 tsk paprika

2½ dl tomatjuice

3-4 spsk olie

Til pensling:

1 æg

2-3 spsk birkes

*

1. Udrør gæren i det lune vand.

Pisk 1 spsk af melet heri og lad det hvile i 5-10 min.

 

2. Bland de øvrige ingredienser i resten af melet.

Tilsæt gærvæden og ælt dejen sammen.

 

3. Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 45 min.

Ælt dejen sammen og form den til 2 brød som lægges i smurte forme.

 

4. Lad brødene efterhæve 15-20 min.

Snit dem med en skarp kniv og pensl med æg. Drys birkes over.

 

5. Bag brødene på ovnens nederste rille ved 200 °C i ca. 40 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 803 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Grillede I juleaften?

Effektiv reklame - klik her