Logo

Tyrkiske brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 æg
2 spsk olie
ca. 500 g hvedemel

pensles med:
1 æg pisket sammen med 1 dl yoghurt og 1 spsk olie

til drys:
sesamfrø, tørrede krydderurter eller revet ost.

1. Gær, vand, sukker, salt og olie piskes godt sammen. Melet tilsættes, og dejen æltes færdig. Den hæver tildækket og lunt i 45 min.
2. Del dejen i 12 stykker, og form hvert af dem til en bolle. Bollerne trykkes meget flade (mindre end 1 cm) og lægges på plader med bagepapir. Dæk med plastfolie, og lad brødene hvile i 10 min.
3. Brødene trykkes endnu mere flade med fingerspidserne. De pensles tykt med yoghurtblandingen. Drys med sesamfrø el. lign. Bages 10-12 min. ved 250° højt i ovnen.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.241 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Brydebrød med durum hvedemelEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kammerjunkere med citronEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Æblekage, bagt med sprødt lågDejlig dessert bestående af blandt andet æbler, kanel, havregryn, citronmelisse og...
• Vindruer bagteAnderledes men let dessert med vindruer, der bages i ovn sammen med sukker, sherry og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os