Logo

Waleskringle og -boller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 Waleskringle og -boller

Det bedste for mange børn, var dengang bagerens fyldte waleskager med rød gelé og glasur. Waleskringle kan være særdeles god, men den kan også drille, hvis man ikke overholder bagetiden.

 

Vandbakkelsesdej:

2 dl vand

100 g smør

150 g hvedemel (2,5 dl )

½ tsk salt

4-5 æg

3 frosne butterdejsplader (de lange, smalle)

glasur samt rød gelé

 

Vandbakkelsesdej:

Bring smør og vand i kog i en gryde.

Kom hvedemelet i på en gang, mens der røres, og rør til dejen slipper gryde og ske.

Tag gryden fra varmen.

Pisk æggene sammen og tilsæt dem lidt efter lidt, mens der røres eller piskes.

Rør godt mellem hver tilsætning.

Dejen skal være så fast, at den bevarer faconen.

Lad butterdejspladerne tø op og rul hver plade ud til dobbelt længde.

Læg dem i forlængelse af hinanden og form dem til en kringle på bagepapir lagt på bagepladen.

Sprøjt vandbakkelsesdejen gennem en sprøjtepose i zig-zag striber på tværs af butterdejen.

Bag kringlen nederst i ovnen ved 200°C i 30-35 minutter.

Åbn ikke ovn­døren de første 20 minutter af bagetiden, så falder hele herligheden sam­men.

Kom flormelisglasur på kringlen, når den er bleve helt kold, og sprøjt meden stribe gelé.

 

Waleskringle og -boller 

Boller:

Sprøjt vandbakkelsesdejen ud som boller og bag dem ved 200°C i ca. 20 min.

Bollerne kan fyldes med creme og glaseres med chokoladeglasur.

 

Waleskringler kan udsmykkes på flere måder:

Waleskringle og -boller

Lille Waleskringle

 

Waleskringle og -boller

Luxus Waleskringle

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (19 stemmer)
Siden er blevet set 18.203 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1176231-07-2017 08:09:04 Bodil Cichos Nielsen
en af de første kager, som jeg lærte at bage da min bonusfar havde diabetes måtte det jo ikke være noget med sukker i. Her er der dog både mel og smør som vi også skulle spare på.... men en enkelt måtte han dog få og nød den med velbehag når der endelig blev bagt
4514-01-2013 13:48:06 Merete
Endelig en god opskrift, hvor kagen ikke falder sammen :0).

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her