Det er ikke den helt autentiske opskrift, da man ikke bruger sød chilisauce i Portugal, men en brændende sammenblanding af røde chilier og en masse salt. Ikke desto mindre smager denne version utroligt godt, og selvom den traditionelt bruges til kylling og andet fjerkræ, især kornopfedet fjerkræ, er der ikke nogen grund til, at man ikke kan bruge den til andet kød. Rækker til 900 g kød eller fjerkræ.
2-3 røde fingerchilier, renset for kerner og meget finthakket
6 spsk olivenolie
3 spsk sød chilisauce
1 spsk tørret oregano
salt og friskkværnet sort peber
Bland ingredienserne sammen og kom blandingen på kødet 10 minutter før, kødet er færdigtilberedt.
Glasering vil give ekstra smag til dit grillede kød. Sukkeret karamelliseres langsomt over varmen og giver kødet en dejlig tyk og klistrende overflade. Det er bedst at komme glaseringen på halvejs gennem eller til slut under tilberedningen, da glaseringer har en tendens til at brænde på, hvis du ikke er forsigtig. De kan laves hurtigt, så det er bedst at lave dem, når du skal bruge dem.