En autentisk all-star kofta kebab opskrift med hakket oksekød
blandet med hvidløg og mellemøstlige krydderier samt en frisk kartoffelsalat.
Trin-for-trin opskrift!
4 personer. Arbejdstid: 30-45 min. Samlet tid: 45 min.
# Ingredienser
Kebabspid:
500 g hakket okse- eller svinekød (max 10 % fedt)
½ tsk chilipasta,
fx Sambal Oelek http://www.madABC.dk/455/sambal-oelek
2 fed hvidløg, presset
1 tsk salt
½ tsk peber
8 stk grillspid
1 spsk olie
Kartoffelsalat
1 kg kartofler, små
4 dl surmælksprodukt (Skyr, Fromage Frais eller Kvark)
1 spsk dijonsennep – smag jer frem
2 tsk flydende honning
1 bdt purløg
½ tsk salt
1 knivspids peber
*
Kebabspid:
Er grillspiddene af træ skal de lægges i koldt vand 20 min
før brug.
Find en skål og tilsæt kød, chilipasta, presset hvidløg og
salt og peber.
Ælt farsen
Del farsen i 8 portioner og form dem til aflange ruller,
kebabber, og sæt dem på grillspid.
Pensl kebabberne med olie og grill dem ca. 7-8 minutter på
hver side på en pande eller en grill. Start med høj varme så de får en
stegeskorpe, og skru så ned på lav varme.
Det tager ca. 15 minutter i alt, før de er gennemstegte
Kartoffelsalat:
Skrub kartoflerne godt og skær dem i halve og kom dem i en
gryde.
Dæk med vand og kog dem i 10-12 min.
De skal være møre, men stadig have bid.
Hæld dem i en si eller i et dørslag, og skyl dem i koldt
vand.
Rør surmælksproduktet, honning og sennep sammen i en stor
skål.
Smag til med salt og peber.
Skyl og klip purløg, og tilsæt så meget i dressingen, som du
synes er lækkert.
Husk, at dressingen gerne må smage af noget, da smagen
dæmpes, når dressingen blandes med kartoflerne
Dressingen og kartoflerne vendes sammen.
Brug en dejskraber eller lignende, så kartoflerne ikke går i
stykker.
Så er kartoffelsalaten klar – pynt gerne med forårsløg,
radiser eller hvad du har.
Tips: I stedet for oksekød kan I bruge kyllingeinderfilet.
Så skal I ikke forme farsen, da de jo bare skal sættes på spid og krydres.
I kan at vikle baconskiver om kebabben.
I kan vælge at tilsætte andre lækre sager til
kartoffelsalaten, fx ærter, forårsløg eller karry
Tips: Du kan servere Rucolasalat med fennikel og parmesan
som tilbehør
og Frugtspid og karamelfondue som dessert