Logo

3 gange bønner med tortilla chips

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Server de 3 cremer og chips til et godt glas øl eller en kraftig rødvin. Cremerne kan også serveres hver for sig som tilbehør til middagsretter.
 
Tortilla chips:
4 hvedetortillas
2 spsk extra jomfruolivenolie
 
Pensl tortilla'erne med olivenolie.
Skær dem igennem på midten og derefter i grove strimler.
Læg chipsene på en bagerist og bag dem gyldne og sprøde i ovnen ved 220º.

Smørbønnecreme med Parmesan:
Parmesanen kan erstatters af fx. Pecorino eller Manchego.
250 g smørbønner
100 g Parmesan
1 bdt rucola
3-5 spsk extra jomfruolivenolie
2 spsk appelsinsaft
Salt, hvid peber
 
Sæt bønnerne i blød natten over.
Skift vandet og kog bønnerne i ca. 40 minutter.
Afdryp og afkøl.
Kør alle ingredienser i en blender eller foodprocessor til en blød creme.
 
 
Sort bønnecreme med oliventapenade og soltørrede tomater:
I opskriften er anvendt en færdig oliventopenade, men den kan natur­ligvis tilberedes fra grunden. Blend udstenede kalamataoliven med et par ansjoser og smag eventuelt til med lidt olivenolie samt en anelse citronsaft.
 
200 g sorte bønner
50 g soltørrede tomater
50 g oliventapenade
3 spsk extra jomfruolivenolie
Citronsaft
Stødt chili
Salt, hvid peber
 
Sæt bønnerne i blød natten over.
Skift vandet og kog bønnerne møre, ca. 40 minutter.
Afdryp og afkøl.
Udblød eventuelt de soltørrede tomater et par timer.
Kør alle ingredienser til cremekonsistens og smag til med citronsaft og chili efter behag samt salt og peber
 
 
Kikærtecreme med valnødder
Kikærtecremen er også god med hasselnødder eller mandler.
 
200 g kikærter
100 g valnødder
3-5 spsk extra jomfruolivenolie
Saft af 1/2 grapefrugt
Salt, hvid peber
 
Sæt ærterne i blød natten over.
Skift vandet og kog kikærterne i ca. 40 minutter.
Afdryp og afkøl.
Blend alle ingredienser og smag til med grapefrugtsaft, salt og peber.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.648 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hurtigt toastEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Spinatsalat med røget fisk og stenbiderrognDu kender måske mest stenbideren for dens rogn, men selve fisken kan også spises. Bedst er...
• Karrysild med dildEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Gammeldags indbagte pærer og jordbær coulisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os