Logo

Amerikansk rissalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Amerikansk rissalat

Som selvstændig frokostsalat eller med ½ æg eller kyllingekød. I stedet for at koge rå ris, kan man anvende en rest fra aftensmaden. 60 g rå ris svarer til 160 g kogte.

 

3 dl grønsagsbouillon

60 g brune ris

100 g revne gulerødder

75 g revne persillerødder

35 g fintsnittet forårsløg eller porre

15 g hakkede valnødder

20 g rosiner

1,5 spsk citronsaft

1 tsk hvidvinseddike

1 tsk olie

salt og peber

 

Skyl risene og kog dem i grønsagsbouillon i 30 min

Hæld risene i en sigte og lad dem dryppe af og afkøle

Rosinerne overhældes med kogende vand og trækker i 10 min

Grønsagerne rives/snittes

Nødderne hakkes groft

Rør en dressing sammen af citronsaft, eddike, olie, salt og peber
Bland alle ingredienser sammen og lad salaten trække i mindst 1 time.

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.295 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• ÆggesandwichÆggesalaten er smagt til med dijonsennep og har fyld af oliven og kapers. Et sikkert hit
• Marineret laksEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Bidesild med sauceBidesild er rå spegesild der oprindeligt spises direkte fra salttønden. Her spises de...
• ÆggegrødÆggegrød er en gammel dansk ret, og denne opskrift er rimelig simpel at følge. Grøden...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os