
Blodpølser ligner ikke andre typer pølser, i det hovedingrediensen, som navner antyder, er blod. Kan spises lunt i skiver, serveret med æblemos, sirup eller dryppet med sukker og kanel. 
# 
900 g blod 
300 g fine byggryn 
500 g rugmel 
250 g rosiner 
300 g æbler, skåret i meget små tern 
4 tsk salt 
4 tsk stødt nellike 
1 liter sødmælk 
*
Alle ingredienserne røres godt sammen i en skål og hældes i velsmurte franskbrødsforme. 
"Sliplet"-forme er bedst egnede. 
Bages i vandbad i 1½ time. 
De første 20 minutter - eller til vandbadet koger - ved 200 ºC, hvorefter der skrues ned til 150 ºC. 
Kan spises akkurat som almindeligt købt blodpølse- dvs. lunet på panden i skiver og serveret med æblemos, med sirup eller drysset med sukker og kanel.